Pagini Internet

Lucruri de luat in calcul in cadrul unui proiect de web design

Va prezentam mai jos de ce anume ar trebui sa tineti seama cand incepeti un proiect de web design:

Este important sa cunoasteti in permanenta cui se adreseaza site-ul, intrucat este foarte usor sa omiteti acest lucru datorita multitudinii de opinii care circula in jurul dumneavoastra. Site-ul nu este destinat sa fie pe placul liderului de proiect, graficianului sau chiar directorului, ci el trebuie sa corespunda preferintelor clientului. Astfel este foarte important sa stiti cat mai multe despre potentialii clienti in momentul in care dezvoltati un site.

In momentul in care potentialii clienti viziteaza site-ul este important ca acestia sa nu fie bombardati cu termeni tehnici, clisee sau elemente de jargon. Trebuie sa transmiteti clientilor de ce anume va ocupati printr-un limbaj cat mai simplu.

Oferiti in permanenta continut nou si relevant pe site-ul dumneavoastra. Algoritmii de indexare Google nu apreciaza prea bine continutul static sau neactualizat. O solutie buna este incorporarea unei sectiuni de blog sau stiri in cadrul site-ului.

Evitati sa folositi Flash. Ati crede ca marile companii ar fi inteles mesajul de a nu folosi aceasta tehnologie. Insa cateva inca o folosesc in cadrul unui proiect de web design. Folosirea acesteia este o mare greseala datorita impactului pe care il are asupra vanzarilor, site-urile realizate in Flash neputand fi vizualizate pe un numar mare de dispozitive mobile, lucru ce nu poate fi trecut cu vederea datorita traficului foarte mare ce vine de pe acestea. Totodata, continutul din site-urile Flash nu poate fi indexat de Google. Acest lucru reducand drastic vizibilitatea site-ului in paginile de cautari. O buna alternativa la Flash este folosirea noilor tehnologii HTML5.

Aspectele prezentate mai sus sunt doar cateva dintre elementele ce formeaza baza unui proces de web design si care va vor ajuta sa realizati un desgin ce functioneaza bine la orice nivel.